6 Dolog Amire Nem Szabad Hogy Emlékezz Szcientológusként
2015. június 10. írta: Garro Natániel

6 Dolog Amire Nem Szabad Hogy Emlékezz Szcientológusként

"Felejteni, felejteni, felejteni" - Hofi Géza

images_1.jpg

1. 1986 L. Ron Hubbard Emlékünnepség /Pat és Anne Broeker

Ez volt az a rendezvény amikor Miscavige bejelentette hogy Hubbard "elhagyta a testét" és amely során bemutatta az Egyház "új" vezetőségét, köztük Pat Broekert aki Anne Broekerrel a feleségével együtt Hubbard gondozója volt annak életének utolsó éveiben. Broekert és feleségét a "Flag Parancs 3879, 19 Január 1986", (ami az utolsó Hubbardnak tulajdonított utasítás) Hűséges Tisztté (Loyal Officers) léptette elő ezáltal effektíve őket téve meg a Szcientológia Egyház vezetőinek. David Miscavige-ről nem tesz említést ez a parancs.

Egy éven belül Miscavige hamisítványnak nyilvánította a parancsot, Pat Broeker eltűnt és Anne Broekert megtört emberként az RPF-be küldte Miscavige és egyikőjükről sem hallottunk többé. 

2. OT IX-XV. 

Igen, OT XV. A fenti rendezvényen Pat Broeker elmondta hogy LRH befejezte az OT szinteket egészen OT XV-ig és LRH feljegyzései csak arra várnak hogy formába öntsék őket hogy rutinszerűen lehessen futtatni őket minden OTn. Természetesen mindenki tudja hogy ez nem történt meg. Dezertált nemzetközi vezetőségi tagok jelentették hogy látták az iratszekrényeket tele LRH jegyzeteivel, de évtizedekig senki sem volt képes értelmezni vagy auditálható formába önteni őket.

 Többször elhangzott hogy az OT IX és X akkor lesz kiadva, amikor minden Org eléri a régi Saint Hill Org méretét, amilyen az a hatvanas években volt, ami magyarán azt jelenti "Majd ha befagyik a pokol"

Természetesen nem lehetetlen hogy a nyomásnak engedve Miscavige kihúz egy OT IX-et a cilinderből, de erős kétségeim lennének annak az eljárásnak az eredetiségével kapcsolatban.

3. Saint Hill méretű orgok.

Ez mindig is érdekes téma volt, mivel igazábol Hubbard sohasem írta le PONTOSAN hogy mi a "Saint Hill méretű Org", csak annyit hogy egy olyan szervezet ami hasonló nagyságú és forgalmú mint amilyen a Saint Hill-i szervezet volt a hatvanas években, amikor ő futtatta azt.

"MINDEN Org Saint Hill méretű lesz!!!" Többször elhangzott ez a hatvanas évek óta és sohasem történt meg... Azaz egyszer, néhány hónapja a Los Angeles-i Org megkapta a "Régi Saint Hill méret" címet, ami nem rossz eredmény 40 év alatt. Ami érdekes, hogy semmilyen statisztika sem lett közzétéve hogy VALÓJÁBAN mi által érte el ezt a címet az LA Org.

De még ezzel együtt is, ma már nem nagyon lehet hallani Saint Hill méretű orgokról, csakis ideális orgokról, amik Miscavige értelmezése szerint nagy üres épületek.

4. A Hubbard család

Ma a Hubbard családról nem illik kérdezni, nem illik beszélni. És nem csak Hubbard első két házasságáról (ami mindig is udvariatlanságnak számított), de a Mary Sue-val való házasságából származó gyerekeiről sem akik némelyike még mindig (elméletileg) benne van a Szcientológiában. Miscavige hatalomátvétele részeként módszeresen lerombolta a Hubbard családot és mindegyikőjüket eltávolította a vezetőségből. Amennyire lehet tudni , talán Diana Hubbard maradt egyedül "bent", de évtizedek óta nem jelent meg semmilyen Szcientológia eseményen sem. Inkább fogoly a Nemzetközi Bázison, semmint megbecsült munkatárs.

5. Az 1991-es Könyv Újra Kiadás

RTC ED 450, 1991 Szeptember 6. " A Szcientológia hatóköre, Auditorok Napja 1991" írta: David Miscavige:

"...Emiatt 1987 áprilisában elindultunk egy stratégiával hogy a Szcientológia Fokozatok Listáján lévő minden anyagot standard formában elérhetővé tegyük mindenki számára. A tervünk az volt hogy: 1. Minden anyagot összehasonlítsunk az eredeti Hubbard kézirattal, és kezeljünk minden kimaradt anyagot és változtatást amely megeshetett az évek folyamán hibából, vagy egy SP keze által"...

Ezután folytatja hogy:

" 1987-től a mai napig terjedő időben elértük a következőket: 1. Minden (!) Dianetika és Szcientológia könyvet átnéztünk, teljesen a forráshűvé tettük őket, és újra kiadtuk. A könyvek olyan formát kaptak, hogy könnyen tanulhatóak és megérthetőek. A nehezebben fellelhető definiciókat is hozzáadtuk a könyvekhez hogy megelőzzük a meg nem értést. Ezt megtettük a tudásanyag több mint két tucatnyi könyvének mindegyikével"

Szóval 1991-ben hazudott Miscavige, vagy 2007-ben amikor újra kiadta az könyveket? Ha 1987-1991 között részletbe menően átnézte és kijavította Hubbard könyveit, akkor vajon ki lehetett az a szerkesztő/ SP akire  2007-ben Miscavige utalt aki hibákat csempészett Hubbard könyveibe? Saját magáról beszélt vajon?

 6. Tr-ek és Objektívek /Túlélési Eljárás

Csak röviden:

1980 Május: A Hídra felkerül a "Túlélési Eljárás" felváltva a "Dianetika Objektíveket". Olyanok szerint akik csinálták ezt akkoriban a Túlélési Eljárás az objektív processzek teljes repertoárját (!) tartalmazza.

1982 Januárja : A Túlélési Eljárást felváltják a Tr-ek és Objektívek. 1990-ben Miscavige által kiadott HCOB 03.Ápr.1990  "A Túlélési Eljárás Sorozat Eltörlése" szerint a Túlélési Eljárás több részét "nem LRH írta vagy hagyta jóvá" továbbá hogy "A Túlélési Eljárást felváltja a Tr-ek és Objektívek társ-auditálási eljárása". A Túlélési Eljárás anyagát átnézve azt lehet látni hogy "Tech Project I/C  M.M. " írta alá őket aki Hubbard volt auditorának David Mayonak a felesége Merrill Mayo. David Mayo és felesége Merrill S/P-vé lett nyilvánítva.

És a csattanó:

2014 Január: Miscavige visszahozza a Túlélési Eljárást hatalmas csindadrattával bejelentve hogy ez "Az objektív eljárások teljes repertoárját kínálja AMI EZIDÁIG NEM VOLT ELÉRHETŐ (!)"

Szóval Hubbard letiltja a Túlélési Eljárást 1982-ben, 1990-ben Miscavige kijelenti hogy a Túlélési Eljárás-t jobbára S/P-k írták, azután 2014-ben mint aki feltalálta a spanyol viaszt, újra kikapja a cilinderből mint egy vadonatúj eljárást, és újra eladja a mit sem sejtő szcientológusoknak.

"Tanulni, tanulni, tanulni..." - LRH:)  

"Felejteni, felejteni, felejteni" - D Miscavige :)

 

Forrás: Hubbard Memorial Event,  Scientology and Dianetics Grade Charts 1980-2014, WiseOldGoat Blog, Leaving Scientology Blog

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szcientologiaoszinten.blog.hu/api/trackback/id/tr297478592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jettero 2015.07.01. 05:41:50

www.youtube.com/watch?v=fsItIQjxsn0
Itt a híres event.
DM 21:40 körül konferálja fel Pat Broekert. Érdemes megnézni milyen magabiztosan beszél a felsőbb OT szintekről.
A testbeszédéből pedig mindenki döntse el, hogy mennyire mond igazat.

Ann Broeker meghalt rákban pár éve.
Patről semmit nem tudni.

Garro Natániel 2015.07.07. 12:24:48

@Jettero: Hello, igen azt az eventet érdemes megnézni. Teljesen nyilvánvaló hogy Pat hisz abban amit mond. Az is nyilvánvaló hogy nagyon megrázta Hubbard halála ahogyan Miscavige-t is (legalábbis látszólag).
Nekem az is feltűnt hogy Miscavige mintha egy kissé undorodna a többiektől, és nem nagyon akar a színpadon lenni velük egyszerre.
Én találtam nyomát Pat nak, mert jelentkezett később. Van egy érdekes riport a harmadik emberrel Pat és Ann on kívül aki Hubbarddal volt. Egy valami biztos. Miscavige és a többiek rettegtek attól hogy ismet feltűnik.
A blog amiben olvastam róla (Wise Old Goat-nyilvánvalóan egy veterán szcientológus) és elég érdekes az elmélet amit a blog előad, hogy valójában Hubbard ot meggyilkolták.

odamondó 2015.08.28. 00:27:29

@Jettero: azt hittem elsőre, hogy egy apple rendezvényt nézek...
süti beállítások módosítása