L. Ron Hubbard Halálának Különös Esete 2.rész
2015. július 21. írta: Garro Natániel

L. Ron Hubbard Halálának Különös Esete 2.rész

avagy: "Eldobta a testét, vagy eldobta a teste?"

 palladium.jpg

    Lafayette Ronald Hubbard este 8.00 óra körül halt meg 1986 Január 24-.én, 74 évesen a birtokán lévő luxus motor-házában Crestonban, California államban. Halála idején egy családtagja sem volt mellette, csak gondozói Pat Broeker, Anne Broeker és állítólag orvosa Dr. Denk.

Három nappal később, Január 27.-én a Szcientológia Egyház hivatalos képviselői David Miscavige által vezetve bejelentették a Hollywood-i Palladium Stadionban összegyűlt ezernyi szcientológusnak hogy az Alapító  tökéletes egészségnek örvendett, egyszerűen lefeküdt az ágyára és "okozó módon eldobta testét".

Mint az sejthető semmi sem volt távolabb az igazságtól...

------------------------------------------------------------------------------------------------------

1986. Január 25-én reggel 7.30-kor csörgött a telefon a San Louis-i Reis Temetkezési Kápolnában. A hívást Irene Reis fogadta akinek a vonal másik végén beszélő elmondta hogy előző estén valaki meghalt egy Creston-béli farmon, és megkérdezte hogy vajon a temetkezési vállalat végrehajtaná-e a test azonnali hamvasztását.

Reis asszonynak nagyon furcsának tűnt hogy a halál beállta és a telefonhívás között egy egész éjjel telt el és az azonnali hamvasztásra való felkérés, s értesítette a Halottkémi Hivatalt, megadva az elhalálozott címét, és hogy az elhunyt ügyvédje és kezelőorvosa a helyszínen vannak. Tette ezt hogy a Halottkémi Hivatal kivizsgálhassa a halálesetet.

A halottkémi hivatal tisztje Don Hine érkezett a helyszínre, egy kies ranch-ra, ahol a magát Mr. Lenske-ként bemutató ügyvéd bevezette a ranch-on lévő luxus motorház belterébe. Ott, a hálószobában kiterítve feküdt egy elhanyagolt külsejű, idős, vöröses-őszes hajú férfi holtteste. L. Ron Hubbard-é

Amikor Don Hines kikérdezte a szintén helyszínen lévő Dr.Denk-et, Hubbard kezelőorvosát a halál körülményeiről és a halott kórtörténetéről, a következő tények kerültek napvilágra:

Hubbard már régóta szenvedett krónikus hasnyálmirígy gyulladásban és a halál előtti nyolc napban afáziában. Az afázia lényege hogy csökken a beteg azon képessége hogy beszéljen, írjon, vagy hogy megértsen írott vagy beszélt szót. Ezt az agy beszédközpontját ért sérülés okozza. Dr. Denk feltételezte hogy Hubbard csökkent kommunikációs és megértési képességét a két héttel azelőtti agyvérzés okozta, és hogy egy újabb agyvérzés volt az, ami végül is megölte.

A halottkém 10 tűnyomot is talált Hubbard testén, és Dr. Denk elmondása szerint Hubbardot Vistaril injekciókkal kezelték halála előtt . A Vistaril kis dózisokban bőr irritációra használatos, nagyobb dózisban pedig nyugtatóként. Hubbard testén a halottkém nem talált semmilyen kiütést vagy irritációt amely mutathatná hogy a Vistarilt kiütésekre használták. Jól ismert azonban hogy agyvérzéses és csökkent felfogási és beszédképességű betegeket gyakran szedálni kell hogy kezelhetővé váljanak. 

Ekkor azonban az is napvilágra került, hogy Hubbard egy nappal halála előtt egy új és az eredetihez képest megváltoztatott végrendeletet írt alá, és ez egy újabb problémát vetett fel a halottkém szemében:

Itt van egy 75 éves agyvérzés utáni idős ember aki nehezen beszél, kétséges hogy fel tudja fogni egy írott anyag értelmét, pszichoaktív nyugtatóval kezelnek és halála előtt egy nappal aláír egy új végrendeletet.

Don Hines számára ez elég volt hogy kapcsolatba lépjen a körzeti Sheriff Hivatallal és hogy megkérje őket hogy vizsgálják ki a halál helyszínét. Ezt a feladatot Gassett sheriff-helyettes hajtotta végre, aki jelentette hogy a helyszínt megvizsgálva nem talált bűntettre utaló nyomot, és megerősítette hogy az új végakarat dátuma 1986 Január 24.-e, egy nappal a halál előtt. Ekkor a halottkémnek már komoly kétségei voltak hogy Hubbard elmeállapotának teljes birtokában és annak tartalmának teljes ismeretében írta alá az új végrendeletet.

Ezért nem engedélyezte hogy Dr. Denk kiállítsa a halotti bizonyítványt, hanem boncolást rendelt el annak érdekében hogy a halál okát pontosan megállapíthassák egy esetleges végakarattal kapcsolatos későbbi per céljára.

A boncolást azonban nem hajthatták végre, mivel Hubbard kijelenti végakaratban hogy vallási alapon megtiltja azt. A méreg teszt viszont amelyet elkészíthettek kimutatta a Vistaril nyomokat Hubbard testében. A teszten kívül jegyzőkönyvet vettek fel a test állapotáról, lejegyezve az injekciónyomokat a bal fenéken, a hosszú ápolatlan hajat, és körmöket. 13 fényképet is készítettek a testről, amiket Norman Starkey kérésére később megsemmisítettek.

A San Luis Obispo Körzeti Sheriff-Halottkém Iroda végrehajtotta a vizsgálatot Hubbard halálával kapcsolatban, és megállapította hogy "...a halál körülményei nem mutatják nyomát hogy az elhunyt L. Ron Hubbbard halálát öngyilkosság vagy rosszakarat okozta volna".

Ezt követően mivel további bűnügyi vizsgálatnak nem látták szükségét, Dr. Eugene Denk kiállíthatta a halotti bizonyítványt, agyvérzést jegyezve le mint a halál okát.

A Halottkémi Hivatal viszont sohasem jelentette ki vagy igazolta hogy Hubbard ítélőképességének teljes tudatában írta alá az új végakaratot...

...Az új végakaratot, amely nem említi többé Miscavige egyetlen megmaradt ellenfelét Pat Broekert, mint az végakarat végrehajtóját, hanem Norman Starkey-t aki akkor már David Miscavige teljes hatalma alatt állt. A végakarat kijelenti hogy azon esetben  ha Norman Starkey nem tudna fellépni mint Hubbard végrehajtója és személyes képviselője, a következő két személy léphet fel:

1. Anne Broeker - Pat Broeker felesége akit Hubbad "2. Hű Tiszt"-nek nevezett ki a Flag Parancs 3879-ben. Miscavige hamisítványnak nyilvánította ezt a Hubbard parancsot, és az RPF-be küldte Anne Broekert, ahonnan megtört emberként jött ki, és később daganatban halt meg.

2. David Miscavige

 ...Sakk- Matt.

A bejegyzés trackback címe:

https://szcientologiaoszinten.blog.hu/api/trackback/id/tr27631020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása