L. Ron Hubbard Halálának Különös Esete 3.rész
2015. augusztus 27. írta: Garro Natániel

L. Ron Hubbard Halálának Különös Esete 3.rész

avagy " kapóra jött halál vagy gyilkosság?"

l_ronhubbard-crop.jpg

 Zárásként:

Hubbard halálának körülményei külön-külön is furcsának tűnnek, de együtt megnyitják az utat a legvadabb elméletek felé:

1. A 80-as évek közepétől nyilvánvalóvá vált hogy Hubbard nem jöhet ki a bujkálásból. A "Minden Tiszta" projekt (All Clear) amelynek célja hogy Hubbardot tisztázza minden pertől és lehetővé tegye hogy nyilvánosság elé állva vezesse a Szcientológiát, sikertelen volt. Az "All Clear" projekt vezetője és kontrolálója David Miscavige volt. Hubbard hangot adott annak hogy nagyon elégedetlen Miscavige teljesítményével abban hogy tisztázza a nevét.

2. Hubbard vagyona több százmillió dollárt tett ki. Ehhez a pénzhez az Egyház vezetőségének nem volt korlátlan hozzáférése míg Hubbard életben volt.

3. Habár a jól szervezett búvóhely miatt kis esélye volt, de amíg Hubbard élt, lehetséges volt hogy börtönbe kerüljön adócsalás miatt, ezzel veszélyeztetve az Egyház túlélését. Azt se feledjük hogy Franciaországban távollétében 3 év börtönre ítélték csalás miatt.

4. Hubbard közeléből két hétre eltávolították kezelőorvosát Dr. Denket. 

5. Amikor Hubbard agyvérzést kapott, orvosa távollétében nem hívtak helyi orvost vagy vitték kórházba hogy megkapja az agyvérzéses beteg számára kritikus gyors diagnózist és kezelést.

6. Ismert tény hogy egy agyvérzéstől értelmileg és kommunikációjában korlátolt személy akár évekig élhet az agyvérzés után. Elképzelhető hogy milyen hatással volt az Egyház vezetőire egy évekig vegetáló és kiszámíthatatlan Hubbard gondolata.

7. Dr. Denk miután visszatér Hubbardhoz, Vistaril-t ad neki. Hubbard csökkent felfogóképességű és a Vistaril hatása alatt van amikor aláírja a megváltoztatott végakaratot. Megjegyzendő az is hogy volt Egyház vezetőségi tagok jelentették hogy Miscavige többször büszkélkedett hogy milyen jól imitálja Hubbard aláírását.

8. A halottkém feljegyezte hogy Hubbard kezén és lában a körmök vágatlanok, koszosak, haja hosszú és gondozatlan volt. Ezt gyakran meg lehet figyelni zavart, agresszív, megközelíthetetlen betegeknél ami tovább támogatja a Vistaril használatát mint nyugtatót.

9. Habár a halottkém elrendelte a boncolást, David Miscavige személyesen adta át a dokumentumokat a halottkémnek amelyben Hubbard megtiltja a boncolást. Egyedül toxikológiai teszteket készítettek, amely kimutatta a Vistarilt.

10. 13 fényképet készítettek Hubbard testéről, amelyeket Norman Starkey kérésére megsemmisítettek. Gyakorlatilag a toxikológiai riporton kívül semmilyen fizikai bizonyíték sem maradt Hubbard halálának körülményeiről.

11. Az 1983-as Hubbard végakarat amely Pat Broekert teszi meg a Hubbard vagyon végrehajtójává és megbízottjává semmissé válik az új végakarat megalkotásával, egy nappal Hubbard halála előtt. Az új végakarat Norman Starkey-t teszi meg Hubbard megbízottjává aki akkor már teljesen Miscavige hatása alatt van.

12. A legutolsó Hubbardnak tulajdonított direktívát amely effektive Pat és Annie Broekert teszi meg a Sea Org (és a Szcientológia) fejévé és Hubbard utódjaivá , David Miscavige hamisítványnak nyilvánítja. Pat Broeker eltűnik, Annie Broeker RPF-be (Szcientológia büntetőtábor) kerül.

13. Dr. Denk Hubbard halála után egy évre eltűnik, majd visszatérése után praxisát a Szcientológia Hollywood-i központjától nem messze állítja fel. A három személyből aki jelen volt Hubbard halálánál (Broekerek és Dr. Denk) Pat Broeker  elmenekült, Annie Broekert az  RPF-be küldte Miscavige (RPF→ Rehabilitációs Projekt Különítmény. A Szcientológia büntetőtábora), Dr. Denk pedig az Egyház zsebében és szeme előtt.

14. Hubbard semmilyen utasítást sem adott a később hamisítványnak kikiáltott direktíván (Flag Parancs 3879) kívül arra hogy ki veszi át az egyház irányítását. Aki csak egy kicsit is ismeri Hubbard munkáját, az látja hogy ez miért furcsa. (A Létezés Kondiciói: Hatalomátvétel)

Talán szomorú lábjegyzet eme igen ellentmondásos figura halálával kapcsolatban, hogy Hubbard egyetlen családtagja sem volt jelen amikor hamvait a tengerbe szórták, csak a Szcientológia Egyház néhány ügyvezetője és az Egyház ügyvédei. Ez talán előrevetítette az Egyház jövőjét: Hatalomért való harc és véget nem érő pereskedés.

A bejegyzés trackback címe:

https://szcientologiaoszinten.blog.hu/api/trackback/id/tr157631428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frederick Zoller 2015.08.27. 22:56:41

Ezt a sálat elnézve homár lehetett...

artifex · http://www.amywinehouse.co.uk/ 2015.08.28. 06:55:51

Profi ez a David Miscavige, a felesége nyomát is bottal ütik.

ymel 2015.08.28. 07:20:11

Vaze, azért a sajnálkozó stílus arra utal, hogy valami szimpatizáns írta a szöveget.

Mészáros Laci 2015.08.28. 08:04:26

már a blog címe is oximoron :-)

Mészáros Laci 2015.08.28. 08:05:45

@ymel:

persze, ez egy szcientológia támogató blog. ilyenkor azért sajnálom szegényeket. csomó pénzt fizet azért, hogy ezt megírhassa, és közben a felsőbb szintű vezetők eszméletlen luxusban élnek.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2015.08.28. 08:36:50

a patkányok is megdöglanek...oszt jónapot

Gombperec hídlakó 2015.08.28. 09:59:30

Azért ez a David Miscavige még Hubbardnál is nagyobb patkány lehet...

ymel 2015.08.28. 10:14:15

@Mészáros Laci: mi, az egyház pénzt szed tőle, hogy ezt a 'közvéleménymanipuláló' vackot megírhassa, vagy arra érted, hogy úgy általában súlyosan lehúzzák ezeket a pszichésen gyarmatosított alakokat (mint a sanyika hitgyülijében), akik egyháztagként ismerszenek fel a nagyvilág előtt?
És a zsindex meg most a szabadságra hivatkozva engedi az ilyet publikálni, ami a szabadság ellensége? Miközben pl bevándorláskritikus (nem ellenes!) szövegeket meg nemigen enged blogtérbe?

bgp 2015.08.28. 10:23:03

@Mészáros Laci: ha a jelenlegi vezetéssel szembemegy, nem lehet túl hosszú életű

Mészáros Laci 2015.08.28. 10:34:21

@ymel:

durván lehúzzák őket + elvárják, hogy terjesszék az igét.

(a legfurább egyébként az, hogy LRH vállalatvezetési elveit is merev szabályként próbálják bevezetni a sci cégvezetők, úgy, hogy ezzel már középtávon is elképesztő versenyhátrányba kerülnek.)

aegithalos 2015.08.28. 12:15:52

Let me google that for you: bfy.tw/1WDV

Annyira nem bonyolult, ha tenyleg kivancsi vagy ra. De ki a 'asz kivancsi ra...?

ymel 2015.08.28. 12:43:06

@Mészáros Laci: nem néztem végig, de legalább a belgáknál illegál ez a csoport a wiki szerint:

en.wikipedia.org/wiki/Scientology_status_by_country

Garro Natániel 2015.10.16. 14:02:04

Némi sajnálkozás szerintem mindig helyénvaló amikor arról beszélünk hogy egy vallás, egy filozófia vagy akár egy világjobbító politikai irányzat korruptá válik és saját céljai ellen fordul. A Szcientológia nem kivétel ez alól. Ha a Szcientológia képes lenne beváltani ígéreteit - és itt lényegtelen hogy miért nem képes beváltani - mindannyian egy jobb világban élnénk. De ez elmondható a kereszténységről is. Ha minden keresztény csak betartaná a "Szeresd felebarátod mint önmagad szabályát" mindenkinek előnyére válna. Kiterjesztésképpen ugyanez igaz a vallásalapító figurákra akik meg voltak áldva valamilyen tehetséggel (és sok mindent lehet mondani Hubbardról de azt nem hogy tehetségtelen volt) de személyes gyengeségeik és etikátlanságuk megakadályozta hogy az emberiség javát szolgálják. Igen, van némi sajnálkozás, és bárki aki látja a teljes képet egyetértene szerintem.

Garro Natániel 2015.10.16. 14:03:39

@Mészáros Laci: Nem szcientológia támogató :) hanem józan ész támogató. Kérlek vedd a fáradtságot és olvasd el a "Szerkesztői Hitvallást"

Garro Natániel 2015.10.16. 14:06:02

Meglepő hogy mennyien nem olvasták az első és második részét a posztnak, csak ráugrottak a harmadik részre, azután csodálkoztak hogy nem értik.
süti beállítások módosítása