Szcientológia és a Gyermekmolesztálás
2015. szeptember 18. írta: Garro Natániel

Szcientológia és a Gyermekmolesztálás

Avagy "Ha a statisztikád jó, bármit megtehetsz...Szó szerint : BÁRMIT"

social-issues-catholic_church-sex_scandal-abuse_scandal-sex_abuse-abuser-lfon384_low.jpg

 Ennek a posztnak a témája a Szcientológia Egyház berkeiben történt kiskorúak ellen elkövetett erőszakról szól és arról hogy hogyan tussolja el ezeket az ügyeket a "Bolygó legetikusabb csoportja".

Habár nem állítom hogy a Szcientológia filozófiája támogatja az efféle undorító bűnök elkövetését, az nyilvánvaló hogy a Szcientológia szervezet olyan atmoszférát teremt amelyben beteges emberek a megtorlástól való félelem nélkül használhatják ki  az Egyház által oly előszeretettel toborzott kiskorúakat és tinédzsereket. Ezen túl az is evidens hogy a szervezet mindent megtesz hogy ezek az esetek ne kerüljenek a nyilvánosság elé, hiszen ez bizonyítaná a Szcientológia mentális, etikai és szervezeti technológiájának esendőségét. Csak a legismertebb esetekből nyújtunk itt egy képet megjegyezve hogy valószínűleg a legtöbb eset sohasem fog napvilágra kerülni. 

A poszt végén található a *-al jelölt, kevésbé ismert szavak magyarázata.

 

 HCOPL 1 Szeptember 1965, "Etikai Védelem"

"Röviden: A munkatárs megúszhat gyilkosságot is ha a statisztikája magas, és levágjuk a fejét még ha csak tüsszent is, ha alacsony. ...Ha valaki feljelent magas statisztikájú munkatársat, a feljelentés tévőt kell kivizsgálni." L.Ron Hubbard

 Eset No.1:  Gabriel Williams  / Jennifer Stewart

Jennifer Stewart 1998-ban, 14 éves korában kezdett dolgozni a Szcientológiának annak Mountain View telepén Kaliforniában, majd 16 éves korában mivel reggel 9 órától este 9 óráig dolgozott, arra utasították hogy költözzön be  Williams - a főnöke - házába mivel az közelebb volt a szervezethez. Ekkor Stewart már úgy ismerte Williamsot mint valakit aki "Sok szexuális jellegű megjegyzést tesz". Jennifer apja Michael Stewart elmondta hogy akkoriban Williams az Egyház igen nagyra tartott tagja volt és a döntés biztonságosnak tünt..

A beköltözés első estéjén Williams megerőszakolta Stewartot, és megfenyegette: "Megöllek ha egy szót is szólsz". Ezt egy éven át tartó úgy száz alkalommal elkövetett erőszak és gyakori verés követte.

"Williams azt mondta hogy mindez ami történik az én hibám mert gonosz voltam előző életemben, és ha bárkinek is elmondanám akkor pszichiáterekhez küldenének, és elszakítanának a családomtól"  mondta később Jennifer Stewart a rendőrségnek.

2001 Májusában Jennifer Stewart egy barátjának Tom Gormannak feltüntek a horzsolások, és kérdőre vonta a lányt aki mindent elmondott neki. A következő nap elmondták a sorozatos erőszakolást Stewart apjának is , aki kiléptette  lányát az Egyházból, majd néhány nappal később elmondta az Egyház tisztviselőinek hogy mit tett Williams.

 "A Különleges Ügyek* helyettes tisztje azt mondta hogy ne menjünk a rendőrségre, mert a gyámhatóság el fogja venni Jennifert" - mondta Williams apja

Jennifer 18. születésnapján, amikor a lány kikerült a gyámügyi eljárás lehetősége alól, Michael Stewart elment a rendőrségre feljelentést tenni. Jennifer Stewart  2003-ban adta be peres keresetét Williams és a Szcientológia Egyház ellen a következők elszenvedéséért: Gyermekkorú szexuális bántalmazása, fizikai bántalmazás, erőszakoskodás, szexuális zaklatás, érzelmi stressz okozása, kiskorú felügyeletének elmulasztása, ki nem fizetett járulék.

Williamsot 2002-ben tartóztatták le Floridában. A Szcientológia szervezet ekkor már elhatárolta magát tőle, kirúgták és tagadtak bármilyen felelősséget az ügyben.

 Gabriel Williams ma bejegyzett gyermek molesztáló Kalifornia államban, a per pedig azzal végződött hogy a Szcientológia Egyház úgy 700 ezer dollárt fizetett Stewartnak, hogy az elálljon a további pertől.

 

Eset No. 2 :  Marie Warren /Alexander Jentzsch

Alexander Jentzsch apja Heber Jentzsch a Szcientológia Egyház Elnöke*, és akit már évek óta az RPF*-ben (a Szcientológia börtöntábora) tart David Miscavige.

Alexander 12 éves volt, amikor áldozatául esett az erőszakoskodásnak. Az ügyet rutinszerűen eltussolták, és a szülei nem tudtak az ügyről. Ugyanez nem mondható el David Miscavige-ről, aki napi jelentést kap minden ügyről, amely peres üggyé fajulhat. Karen, Alexander edesanyja csak évekkel később 2001- ben értesült a történtekről, amikor az Egyház néhány volt ügyvezetője meglátogatta és felfedték hogy mi történt a fiával.

"A Sea Org * tagja voltam 1989 Augusztusától 2007 Augusztusáig. A Flag Land Base* Speciális Ügyek Irodájában dolgoztam amikor értesültem Alexander Jentzsch megerőszakolásáról. Alexander akkor 12 éves volt és Heber Jentzsch és Karen De La Carriere fia. Én 1997 Januárjában kezdtem a Speciális Ügyek Irodájának dolgozni, és ez volt az év amikor hallottam az erőszakról Annie Mora munkatársamtól, akinek az volt a dolga hogy szemmel tartsa Alexandert annak érkezésétől a Flag Land Bázison.

Az erőszakot az egyik FSO 5-ös Részleg-beli * munkatárs követte el, Marie Warren, aki elcsábította a 12 éves fiút a munkatársi szálláson. Amikor az ügyet megtudta Annie Mora, azonnal elkezdte az ügy rutinszerű kezelését: Először is hírzárlatot rendelve el megakadályozta hogy a gyermekmolesztálás híre  elterjedjen a szervezeten belül vagy kívül, mivel az megsemmisítő lett volna az Egyház hírnevére. Másik akcióként Mora azonnal Kaliforniába helyezte át Alexandert és Marie-t hogy így eltüntesse őket a hatóságok elől. Szükségtelen hozzátenni, hogy Alexander megerőszakolása nagy botrány volt, és mint olyan a Speciális Ügyek Osztálya alá tartozott, ezért tudtam róla."

Eset No. 3 - Donald Antony Strawn

Donald Antony Strawn szcientológus, akit Tony Strawn-ként is ismertek, 30 év börtönbüntetést kapott 1995-ben két lány (11 és 13 évesek) szexuális molesztálásáért. A gyermekek az ő felügyelete alatt voltak, amikor a molesztálás megtörtént.  Az anyjukat a Szcientológia tisztjei kizárás terhe alatt arra utasították hogy ne jelentse az esetet a rendőrségnek, mert az Egyház majd "kezelni fogja az elkövető aberrációját".

Eset No. 4 - Wally Hanks

Wally Hanks  egy "magasan képzett OT szcientológus" volt a Mace Kningsley Rancs tulajdonosa, ahol Hubbard elvein alapuló "katonai tábort" vezetett olyan szcientológus gyerekeknek akik valamilyen kihágást követtek el az Egyház szabályai ellen. Wally Hanks 3000 dollárt számított fel minden gyerek után havonta ebben a "gyermek büntető táborban" és így hatalmas összegeket keresett. Emelett Wally Hanks gyermekmolesztáló volt.

Az egyik lány később elmondta:

" Leitatta a gyerekeket és fegyvert adott nekik hogy célba lőjenek. Én is ott voltam és miután több sört adott nekem, a blúzom alá nyúlt. Akkoriban 12 éves voltam.....Később amikor az Egyháznak dolgoztam láttam jelentéseket amik még rosszabb dolgokról. Leitatott lányokat, azután azt csináltatta velük hogy autók tetején vizeljenek, és fogdosta az intim testrészeiket. Nem emlékszem hogy megerőszakolt volna valakit, de lehetséges. A lányok nagyon fiatalok voltak, 10 évesnél fiatalabbak, vagy tinédzserek. A  Szcientológia Egyház mindent tudott erről, de nem jelentették a hatóságoknak vagy nyilvánították "Elnyomónak" *, mert OT VIII* volt, és rossz hatása lett volna a szervezet hírnevére. "

Astra Woodcraft aki gyermekként lépett be a Sea Org-ba és később nyilvánosan kritizálta a szervezetet ezt mondta Wally Hanks-al kapcsolatban: 

"Azt hiszem 13 éves voltam. Mindenki sört ivott és részeg volt. Azt hiszem hogy az első vagy a második éjjelen amikor ott voltam (a rancson), mellette ültem és sört ittunk ahogy mindenki más is amikor a blúzom és a melltartóm alá nyúlt és fogdosni kezdett. Ez igazán megijesztett és kérdeztem az egyik barátomat később hogy "Mit csinál Wally? Miért csinálja ezt?". A barátom pedig azt válaszolta hogy "Óh, ne aggódj. Ez csak valami amit csinál a lányokkal. Ez csak valami amit mindig is csinál. Ne is foglalkozz vele."

 

 Eset No. 5 Ismeretlen 4 éves kislány.

Robin Capella, 20 évig szcientológus, volt Sea Org tag. A következő egy részlet a Mike Rinder* blogján megjelent cikkből, amelyben Capella feltárja a Szcientológia Egyház rutinját gyermekmolesztálókkal kapcsolatban:

" A nevem Robyn Cappella és 20 évig voltam szcientológus. 10 évig voltam Sea Org tag és ez idő alatt a CMO Flag Irodájában dolgoztam mint Flag képviselő...

Úgy 2001 tavaszán, röviddel mielőtt elhagytam a Sea Org-ot néhány hónapig San Francisco-ban dolgoztam a Speciális Ügyek Igazgatójának Jeff Quiros-nak. Míg ott dolgoztam találtam egy jelentést Jeff asztalán, amelyben egy szcientológus elismerte hogy molesztálta a barátnője 4 éves kislányát. Habár már eltelt némi idő amióta megírták a jelentést, nem csak hogy a rendőrséget, de a kislány édesanyját sem értesítették, és a gyermek apjának azt mondták hogy nem mehet a rendőrségre, és hogy az ügyet "belső ügyként oldjuk meg". Az elkövető még mindig látogathatta a Szcientológia szervezetet.

Amikor beszéltem a Speciális Ügyek Igazgatójával és az akkori férjemmel Josh Mooney-Cappellával, azt mondták hogy a rendőrséget NEM fogják belekeverni. Azt is mondták továbbá hogy az elkövető nővére - egy jól ismert OT VIII* - végez valamilyen etika kezelést az elkövetőn.  A Speciális Ügyek Igazgatója koordinálta az ügy kezelését a Nyugat USA Speciális Ügyek Irodájával és a Nemzetközi Speciális Ügyek Irodájával, szóval a döntés hogy ne értestsék a rendőrséget nem csak egy helyi döntés volt. Őszintén szólva rajtam és az apán kívül mindenkinek természetes volt hogy a rendőrséget nem keverik bele.

 Egy alkalommal beszéltem az apával és kifejeztem a véleményemet hogyha a helyében lennék, elmennék a rendőrségre. Dühös voltam hogy így kezelték az ügyet, és emlékszem hogy megköszönte hogy fontosnak tartom az ügyet, és nem akarom csak úgy a szőnyeg alá seperni mint mindenki más, csak hogy "védjék az Egyházat". Csak magában is sokkoló volt, hogy senki más haragját ez az ügy nem keltette fel az Egyházban. Mai napig bánom hogy nem mentem csak egyszerűen a rendőrségre az apával, ahogyan kellett volna...."

Cappella azt is elmondja hogy később amikor Jeff Quiros a Speciális Ügyek Igazgatójának egy családtagját egy nem szcientológus molesztálta, azonnal rendőrségi feljelentést tettek. Ez jól példázza az Egyházra jellemző köpenyegforgatást.

                                     

Szószedet: 

Különleges Ügyek Irodája: OSA - Office of Special Affairs. Lényegében a Szcientológia Egyház titkosrendőrsége amely hírszerzéssel, legális ügyekkel, ellenfelek megfélemlítésével foglalkozik. Minden ügy amely perrel vagy botránnyal fenyeget az ő hatáskörük alá tartozik.

Sea Org: A Sea Org  (Tengeri Szervezet) egy nem hivatalos szervezet, amelynek a legelhivatottabb szcientológusok a tagjai és persze azok akiket sikerül becsapni hogy aláírják az 1 Milliárd éves szerződést. A Szcientológia Egyház azt mondja hogy a Sea Org hasonló más vallások papságához. Ez nem igaz. A Sea Org gyakorlatilag az Egyház para-militáris szárnya. Az érdekessége hogy jogilag nem létezik ez a szervezet, habár MINDEN fontosabb Szcientológia posztot csakis Sea Org tag tölthet be. A legrangosabb tisztje a Sea Org-nak David Miscavige Kapitány.

RPF: Rehabilitation Project Force - Rehabilitációs Projekt Osztag. Gyakorlatilag Szcientológia gulág. Azokat a Sea Org tagokat akik alulteljesítenek, vagy ellentmondanak feljebbvalóiknak az RPF-be küldik ahol intenzív és megalázó fizikai munkát kell végezniük (kőhordás, szemétkonténer takarítása védőfelszerelés nélkül stb.), és csak maradékot ehetnek. A fizikai munka mellett auditálásban és újra-oktatásban részesítik őket, ( hasonlóan a kínai "újra-oktató telepekhez"), hogy újra megfelelően működő Sea Org tagok legyenek. Az RPF nem egy helyen létezik. Minden nagyobb szervezetnek van saját RPF-je.

Heber Jentzsch a Szcientológia Egyház Elnöke: A Szcientológia Egyház Elnöke egy névleges poszt amely utolsó birtokosa Heber Jentzsch. Eltűnése előtt Jentzsch mint az Egyház szóvivője funkcionált, híres volt megközlelíthetőségéről és hogy szívesen válaszolt riporterek kérdéseire. David Miscavige az RPF-be küldte évekkel ezelőtt az idős férfit, aki állítólag azt mondta egy később dezertált szcientológusnak hogy: "Innen csak egy módon fogok megszabadulni..."

Flag Land Base: Flag Szárazföldi Bázis. A legnagyobb Szcientológia központ. Florida, Clearwater-ben van. Hívják csak Flag-nek is. A név (zászló) valószínűleg  "zászlóshajó"-ra utal.

CMO Flag Iroda: Commondore Messenger Organisation. A Kommodor Futár Szervezetnek a Sea Org egyik legmagasabb szintjének,  a Flag-ban lévő irodája. A CMO elvileg egy "forródrót" a szervezetek és a legmagasabb szintű igazgatók között.

FSO 5-ös Részleg: Flag Service Organisation. Flag Szolgáltató Szervezet 5. Osztálya. A Flag-ban lévő szolgáltatásokat koordináló osztály kvalifikációkat adó alosztálya.

Elnyomónak nyilvánítani: Hubbard tanítása szerint a népesség 2,5%-a Elnyomó (antiszociális személy), azaz mások rejtett vagy nyílt elpusztítására törekszik. Ezek a gyermek-erőszakolók, a terroristák, a hitlerek, sztálinok és a gúnyos tanár aki pokollá teszi a tanulók életét. Ha valakit az Egyház elnyomónak nyilvánít, akkor azt jelenti hogy semmilyen kapcsolata sem lehet az egyháztagokkal, és hogy a szcientológusok szemében nincsennek emberi jogai.

OT VIII: Operatív Thetán VIII. szint. A Szcientológia spirituális fejlődés  eddig elérhető legmagasabb szintje. Hubbard állítása szerint az OT VIII. képes test nélkül kezelni dolgokat. Etikája makulátlan, képes uralni a Teret, Időt és Energiát.

Mike Rinder: A Speciális Ügyek Irodájának volt ügyvezetője, és az Egyház volt szóvivője. A folyamatos megalázás és fizikai bántalmazás miatt otthagyta a Szcientológiát és annak az egyik legismertebb nyilvános kritikusa lett.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szcientologiaoszinten.blog.hu/api/trackback/id/tr347760904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása