BUMMMMMM!!!! Az Oroszok betiltották a Szcientológiát Moszkvában.
2015. november 24. írta: Garro Natániel

BUMMMMMM!!!! Az Oroszok betiltották a Szcientológiát Moszkvában.

azaz "Ezt próbált pozitív fényben bemutatni Dave a legközelebbi IAS gyűlésen"

11_scientology_moscow_exterior_dusk_0.jpg 

Daily Express

"Szcientológia sokk: Az oroszok betiltották a Szcientológiát, mivel "nem vallás"

Az ellentmondásos Szcientológia Egyház nagy csapást szenvedett, miután az egyik szervezetét betiltották egy váratlan bírósági határozatban.

A Moszkvai Városi Bíróság betiltotta a csoport moszkvai szervezetét az Orosz Igazságügyi Minisztérium határozata alapján, mivel az nem felel meg az ország vallásszabadsággal kapcsolatos törvényeinek.

Ez azután történt hogy a csoport megpróbálta a Szcientológiát bejegyeztetni mint az amerikai Vallásos Technológia Központ (RTC) tulajdonában lévő védjegyet.

A minisztérium szóvivője kijelentette hogy " A Szcientológia Egyház képviselői számos jogi konfliktust teremtettek azáltal hogy védjegyek használatával korlátozzák a vallásszabadságot. Ahogyan kiderült, egy kereskedelmi vállalat terjeszti ezt a vallást, habár vallás csakis vallásos szervezetek által terjeszthető.“ A minisztérium hozzátette hogy ez alapján a Szcientológia szervezet a fogyasztóvédelmi törvények hatása alá kellene hogy tartozzon.

BBC:

" A Szcientológia moszkvai csoportját "feloszlatta" a bíróság.

Az orosz bíróság úgy határozott hogy feloszlatják a Szcientológia Egyház moszkvai csoportját.

A bíróság elfogadta az Orosz Igazságügyi Minisztérium érvelését hogy mivel a "Szcientológia" kifejezés bejegyzett védjegy az USA-ban, az egyház nem tekinthető vallásos szervezetnek.

A szervezet fellebbezést fog beadni.

A bíróság hat hónapos határidőt adott hogy bezárják a Szcientológia szervezetet."

 Ami a szenzáció hátterében van az egy ellentmondás amely már előtérbe került bíróságokon, lehetetlenné téve hogy a Szcientológia egyszerre pózoljon vallásként és bejegyzett védjegyekkel rendelkező cégként.

Amikor az OT III anyaga feltűnt az interneten, a Szcientológia úgy érvelt a bíróságon hogy az anyag bejegyzett védjegyeket tartalmaz és így védjegysértés kinyomtatni a médiában vagy a neten hagyni. A bíró viszont visszautasította ezt mondván:

"Vagy vallás, és akkor szabadon elérhető mindenki számára ahogyan azt az alkotmány leszögezi, vagy védjegy és akkor cég. Nem lehet mindkettő"

Így ha vallásként akar megjelenni a Szcientológia és megtartani az adómentességét, akkor minden aktivitása ami a Szcientológia anyagok szabad használatának elnyomására irányul, illegális és alkotmányellenes. Ha viszont cégként akar megjelenni és vasököllel védeni a védjegyeit...hupsz, oda van az adómentesség és hogy vallási praktikaként védjék a bíróságokon a szervezet által elkövetett törvénysértéseket.

A fenti dolog egyébként csak az egyik beépített időzített bomba ami ketyeg a Szcientológiában. Ebben az esetben látható hogy maga az Igazságügyi Minisztérium kezdeményezte a bezárást, és szerintem ebben nem kis része volt Alex Gibney "Clear-ré válni" dokumentumfilmjének. Azt is érdemes tudni hogy az orosz állam már évek óta vizsgálja a Szcientológia tevékenységét Oroszországban, és 2011-ben Hubbard több írását* alkotmányellenesnek minősítették, és megtiltották a terjesztésüket. Ennek ürügyén hajtott végre az orosz rendőrség egy razziát a moszkvai szervezetben, amit az orosz média is közvetített.

 Természetesen az orosz bíróság határozata nem tiltja meg a Szcientológia gyakorlását, de mindenképpen egy nagy csapás a Miscavige-istákra  és bizonyos hogy fejek hullanak a porba és a fél Nemzetközi Terjesztés csapat most a WC-t mossa fogkefével. Alig várom hogy lássam hogyan fogják ezt felvezetni a legközelebbi IAS gyűlésen.

*Ezen írások egyike a "Bevezetés a Szcientológia Etikába"

A bejegyzés trackback címe:

https://szcientologiaoszinten.blog.hu/api/trackback/id/tr548105338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása