Tom Cruise Új Szcientológia Otthona Saint Hill Manor-ban
2016. április 08. írta: Garro Natániel

Tom Cruise Új Szcientológia Otthona Saint Hill Manor-ban

avagy "A hír igaz de..."

32aeff6b00000578-0-image-a-30_1459870415650_1.jpg

Az elmúlt pár napban a magyar média - kezdve a Blikk-el - és a nemzetközi média felkapta a hírt hogy Tom Cruise megvette L. Ron Hubbard kastélyát Sussex megyében Angliában, és hogy ott fog élni. 

De vajon mennyi igaz ebből a szenzációízű hírből? Úgy a fele.

Legelőször is azt kell megérteni hogy Tom Cruise - csakúgy mint más többszörös dollármilliomos - nem egy helyen él. Cruise-nak  több ingatlanja van az USA-ban, és - ami a hír szempontjából érdekesebb - nem messze a Saint Hill Manor-tól Angliában. A színész ezek között a házak között osztotta meg idejét, amikor nem forgatáson volt vagy utazott.

2015 Októberében Cruise eladta Beverly Hills-i házát 11 millió dollárért és Hollywoodból Floridába költözött. Állítólag nem szeretett Los Angeles-ben élni, és Floridában közelebb lehet a Flag-hez a Szcientológia fellegvárához.

Nem sokkal később pedig az Észak Sussex-i Angliai házát is piacra tette 50 millió dollárért és a Szcientológia fejével Miscavige-el való megegyezés szerint a Saint Hill Manor egyik épületét az ő rendelkezésére bocsájtják, természetesen megfelelő renoválás és átépítés után. Itt persze lehet spekulálni hogy Cruise az angliai házának eladásából származó milliókat a lassan a csőd szélén lévő Sain Hill Manor- i Haladó Szcientológia szervezetnek adja, de arról szó sincs hogy ő megvenné az ingatlant. Legalábbis nem hivatalosan.

Ránézve az épületre amely Cruise egyik otthonaként fog szolgálni látható hogy ez az épület túl nagy egyetlen személynek, még akkor is ha annak akkora egója van mint Tom Cruise-nak. Én inkább úgy gondolom hogy az udvarházat legjobb barátjával David Miscavige-l fogja megosztani, akinek jól dokumentált az éhsége költséges renoválásokra és luxusotthonokra miközben állítja hogy az Egyház és a hívők érdekét szolgálják hogy saját úszómedencéje, bőrfoteles kandallós nappalija és kiszolgáló személyzete van.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szcientologiaoszinten.blog.hu/api/trackback/id/tr238579314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása