David Miscavige Szcientológia Nagyfőnök Perrel Fenyegeti a Saját Apját
2016. április 28. írta: Garro Natániel

David Miscavige Szcientológia Nagyfőnök Perrel Fenyegeti a Saját Apját

avagy "Lehet-e ennél lentebb süllyedni?"

scientology_miscavige_2.jpgAhogyan azt előzőleg tudtotokra adtam, Május 3.-án megjelenik id. Ron Miscavige : Könyörtelen: Szcientológia, a fiam David Miscavige és Én című könyve. 

Azok akik ismerik a Szcientológia történetét, jól tudják hogy minden a Szcientológiával szemben kritikus könyv, cikk, vagy film szinte természetes velejárója - ahogyan Hubbard előírta - a perrel való fenyegetés az egyház részéről.

Azt azonban még a legmegátalkodottabb Szcientológia kritikusok sem gondolták volna hogy Miscavige perrel fogja fenyegetni a saját édesapját.

Az Independent újság jelenti:

"David Miscavige ügyvédei perrel fenyegették meg a Szcientológia vezetőjének édesapját az emlékirat miatt amelyben az idős Miscavige állítja hogy a fia vezetése alatt az egyháztagokat " nélkülözésnek és erőszaknak" tették ki, és hogy bezárták őket a "Gödör" becenevű büntetési központba. Ezeket a vádakat az egyház tagadja.

Ron Miscavige aki hosszú ideig az egyház tagja volt 2012-ben hagyta ott a vallást. Könyve, amelynek címe "Könyörtelen: A Szcientológia, fiam David Miscavige és Én" Május 3-án kerül kiadásra az USA-ban, az Egyesült Királyságban, és Írországban.

A Johnsons Ügyvédi iroda által a Silvertail kiadónak küldött levél megfenyegeti a könyv kiadóját hogyha a terveknek megfelelően kiadják a könyvet "az igazság teljes figyelmen kívül hagyásával" , akkor David  Miscavige-nek "nem lesz más választása minthogy az Egyesült Királyság és Írország rágalmazási törvényeihez forduljon védelemért". Valószínűleg egy hasonló levelet küldtek az amerikai St. Martin kiadónak is."

Itt érdemes megjegyezni hogy a UK, és Írországi rágalmazási törvények sokkal szigorúbbak mint az Egyesült Államok-beliek. Hasonló stratégiát használt az egyház amikor a "Clear-é Válni : A Szcientológia és a Hit Börtöne" HBO dokumentumfilm sugárzását állították meg az Egyesült Királyságban és Írországban.

A levél továbbá " rosszindulatú, hazug és félrevezető"-nek nevezi a könyv állításait, hogy David Miscavige "elragadta" a hatalmat L. Ron. Hubbardtól, hogy a kaliforniai Gold Bázison "szörnyű" körülmények uralkodnak, hogy a munkatársak nem hagyhatják el a telepet, és hogy David Miscavige magánkopókkal figyeltette meg a fiát.

Jól ismert egyébként hogy az utóbbiról rendsőrségi jelentések tanúskodnak, habár David Miscavige és az egyház letagadott minden kapcsolatot a magándetektívekkel. lsd. Korábbi posztokat

Azt is állítja a levél hogy Ron Miscavige-nek "semmilyen közeli kapcsolata nem volt a fiával amióta az 16 évesen csatlakozott a Sea Org-hoz"

Na ez egy érdekes állítás. Akkor annak a szervezetnek a vezetője amely évtizedek óta tagadja hogy családokat szakít szét, és állítja hogy a célja a családok egyesítése, közel 40 évig nem volt közeli kapcsolata a saját apjával?

Az ABC csatornának adott interjújában amelyet holnap fognak sugározni az USA ban, id. Miscavige elmondta elidegenült fiáról hogy: "...Nem volt mindig ilyen...Szeretnivaló kölyök volt, akinek remek humorérzéke volt. Remekül el voltunk."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szcientologiaoszinten.blog.hu/api/trackback/id/tr988669656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása