10 Történet Ron Miscavige "Könyörtelen" Könyvéből
2016. május 05. írta: Garro Natániel

10 Történet Ron Miscavige "Könyörtelen" Könyvéből

avagy "David Miscavige COB apukájának szájából még rosszabbul hangzik"


david-miscavige-800.jpg

1.Ron elismeri hogy verte a feleségét Lorettát.

 Az egyiik vád amit az Egyház hangoztat a Ron Miscavige elleni befeketítési hadjáratban, hogy az rendszeresen verte feleségét, négy gyerekének anyját. A vádakat Ron Miscavige nem tagadja: "Volt idő amikor megütöttem Lorettát. Sohasem pofoztam meg, vagy ütöttem meg az arcát, de akkor is, néha megcsaptam. Alkalmanként megütöttem a karját, vagy ellöktem amikor nekem esett. Ő pedig dolgokat vágott hozzám: lábasokat, serpenyőket .Egyszer egy kávéskannát vágot hozzám tele forró kávéval." Ron állitja hogy veszekedéseik leginkább szóbeliek voltak de állandóan a gyerekek előtt történtek.

Felhívnám itt a figyelmeteket két dologra: Az egyik hogy milyen érdekes, hogy Tom Cruise szintén egy erőszakos apával "megáldott" családból jön, a másik pedig hogy mind a két férfi - David Miscavige és Cruise - nyilvánvalóan dramatizálják a saját erőszakoskodó apjukat. Milyen furcsa hogy a Szcientológia auditálás egyik célja pontosan az hogy megszüntesse az efféle dramatizációkat...Úgy tűnik ezt nem igazán sikerült elérni az Egyház két legrangosabb tagján.

 2. Ron Angliába költöztette az egész családját hogy Szcientológiát tanuljanak.

 Ron Miscavige elkötelezett követője lett a Szcientológiának, és az akkor sikeres konyhai felszerelést áruló férfi meggyőzte családját hogy az angliai East Grinstead-be költözzenek, a Szcientológia angliai fellegvárába. David Miscavige akkor 12 éves volt. Később, 16 éves korában pedig megkérte a szüleit hogy csatlakozhasson a Sea Org-hoz, a Szcientológia elit csoportjához, akik 1 milliárd éves szerződést írnak alá az Egyházzal 

 3.David Miscavige kisegítette az apját egy nemi erőszak perben.

Nem sokkal azután hogy egy asszony milliókra perelte be az egyházat, Ron Miscavige-et nemi erőszakkal vádolták meg. Ron felhívta fiát Davidet és nem sokkal azután szcientológus ügyvédek tüntek fel egy rakás pénzzel, hogy szabadlábra helyezzék. A szembesítéskor az erőszakot elszenvedett nő bevallotta, hogy nem biztos hogy Ron Miscavige volt az elkövető. Ron-t aki tagadta a vádat az Egyház egy cikkben "áldozatnak" írta le, de a könyve megjelenése előtt már úgy utaltak a perre hogy nem világos hogy vajon ártatlan volt e vagy sem.

Lehet hogy sohasem fogjuk megtudni hogy az öreg Ron tényleg ártatlan volt -e, vagy az egyház jól ismert maffiamódszerei előtt hátrált meg az áldozat, vagy mindkettő. Egy valami biztos: Ha valaki segítséget kap az Egyháztól, egy ponton azt a torkának fogják tartani.

 4.Az életkörülmények az Arany Bázison undorítóak.

 Ron 1985-ben lépett be a Sea Org -ba,. Ezután gyorsan az Arany Bázisra költözött (Gold Base) amely otthont ad a Szcientológia legmagasabb vezetőségének, és különböző termelési intézményeknek, mint nyomda, cd nyomtató üzem stb. Ron Miscavige úgy írja le az életet az Arany Bázison hogy állandóan dolgoztak, nagyon keveset aludtak, az étel elfogadhatatlan volt, és a napi fenntartási költség, amit az Egyház személyenként rájuk költött, úgy 3 dollár volt. Ez egy kicsit olyan, mintha valaki napi 100 forintból élne Magyarországon. Azt is leírja hogy a leveleit mindet felbontották mielőtt megkapta őket, állandó megfigyelés alatt volt, és még a doktorhoz is kísérettel kellett mennie a bázison kívül. A kondíciókat mutatja, hogy egy alkalommal még tetvet is kapott, és hogy a fia David inkabb amiatt aggódott, nehogy maga is elkapja amikor a közelében van, semhogy az apja hogyléte miatt.

 Az Arany Bázison uralkodó embertelen lakókörülményeket és bánásmódot szinte minden valamikor vezető beosztást betöltő ex-szcientológus kritizálta. Valójában pontosan a bázison uralkodó helyzet miatt döntöttek úgy hogy elmenekülnek. Az én szememben további hihetőséget ad a beszámolóknak, hogy miután az első kritikák feltüntek a bázisról, Miscavige kiadatott egy propagandafilmet, amely mutatja hogy milyen "boldogog" ott a dolgozók....De a szögesdrót kerítés a Gold Base körül másmilyen történetet mond el.

5.David Miscavige egyszer arra utasította a részlegét hogy köpjék le egy kollégájukat.

Mielőtt elfoglalta volna trónját, mint az RTC Elnöke, David Miscavige az ASI (Szerzői Szolgáltatás) vezetője volt. Az ASI kezeli L. Ron Hubbard könyveinek kiadását és szerzői jogait. Egy alkalommal az egyik ASI dolgozóra megharagudott David Miscavige, és utasította a részleg többi részét hogy köpjék le a kolllégajukat. Habár a legtöbben ezt megtagadták, David Miscavige és egy másik beosztottja elkezdett bagót rágni, hogy nagy mennyiségű nyálat termeljenek mielőtt végrehajtották az undorító és megalázó büntetést.

6.A munkakapcsolat eltüntette az apa-fiú kapcsolatot.

Az hogy Ron David apja volt, nem mentesítette attól hogy ő is a fogadó végén legyen a kiabálásnak és a sértegetésnek. Ron leír egy esetet, amikor az angliai Saint Hill-ben egy "jól ismert olasz popsztár" előtt a fia kiabált vele, habár a kifakadás oka tisztázatlan maradt előtte. "Teljesen meg voltam dermedve az egésztől" írja Ron. A végén annyit mondott a fiának hogy "Ok, értem", mire David Miscavige azt elelte hogy " Jó, mert már vártam hogy mikor hallom ezt tőled. Azért kiabáltam 55 percig."

Ron hinti a könyvben hogy David fia szociopata. " Természetesen nem mindenki szociopata akinek ilyen a viselkedése, de mivel megvan a képességük hogy elbájoljanak egyeseket, elég nehéz beazonosítani őket. Önökre hagyom hogy eldöntsék ezt, ezért említem Stout könyvét (A Szociopata szomszéd- Az egyik legelismertebb, széles közönségnek írt könyv a témában) ebben a fejezetben."

7, ...De akkor is vett Miscavige egy házat az apjának.

Miután elszökött az Arany Bázisról, Ron levelet írt a fiának hogy elmagyarázza hogy mi történt, és hogy miért menekült el. A levelet David Miscavige egyik beosztottja küldte vissza azzal hogy David nem olvasta el mivel az túlságosan "ellenséges" volt. Ekkor Ron küldött egy másik levelet, elmagyarázva hogy pénztelen mert a Sea Org-nak dolgozott ( Jól ismert hogy kriminálisan alacsony bért kapnak a Sea Org tagok). A fia erre már válaszolt és küldött neki 100 ezer dollárt hogy vegyen egy házat.

 Azt hiszem ez mindenki előtt tiszta hogy nem gyermeki szeretetből, hanem önérdekből küldte a pénzt. Nem vetett volna rá jó fényt ha az öreg Miscavige az utcán él. Gondolhatnánk hogy 100 ezer dollár sok pénz, de David Miscavige-nek nem az. S ne feledjük hogy mindeközben heti 1000 dollárt fizetett két magándetektívnek hogy megfigyeljék az apját.

8. David Miscavige utasította a magándetektíveket akik megfigyelték az apját hogy ne avatkozzanak be ha az idős ember haldoklik.

Ron Miscavige leírja a mára már jól dokumentált esetet is, amikor két magándetektív egy éven át figyelte meg őt, és amikor a szomszédok rájuk hívták a rendőröket, kiderült hogy egy teljes fegyverarzenál van az autójukban, megfigyelési és lehallgatási eszközökkel együtt. A rendőrségen hangszalagra vett tanúvallomásukban elmondják hogy a Szcientológia Egyház bérelte fel őket, és hogy egy alkalommal amikor azt hitték hogy az idős Miscavige-nek szívrohama van, egy "David" nevű szcientológus utasította őket hogy ne avatkozzanak be és ne hívjanak mentőt. "Ha meghal, meghal"

 9.Lisa Marie Presley megpróbált közvetíteni a családi viszályban köztük.

 Miután Ron otthagyta az Egyházat, a két lánya Denise (David ikertestvére) és Lori megszakította a kapcsolatot vele. A "Kapcsolatmegszakítás" -t az Egyház elvárja a szcientológusoktól, hogy elvágjanak minden kapcsolatot azokkal akik kritikusak az Egyházzal szemben. Habár az Egyház állítja hogy ez az "egyén saját döntése", jól ismert hogy az Egyház komoly nyomást helyez tagokra hogy megszüntessenek mindenféle kommunikációt a kritikus családtagokkal, barátokkal. 

Ezt hallva Lisa Marie Presley (Igen, Elvis Presley lánya) aki jól ismerte Ront a Sea Org idejéből, megpróbált közvetíteni a lányok és az apjuk között. Néhány nap múlva egyházi tisztek Lisa Marie Presley házához vitték Denise-t aki lekiabálta Presley fejét. Később Presley férje Michael Lockwood úgy írta le Denise-t és a jelenetet hogy úgy nézett ki mintha David Miscavige üvöltözött volna női parókával a fején.

 10.Ron Miscavige még mindig hisz a Szcientológiában.

 Számba véve hogy Ron Miscavige életének legnagyobb részét a Szcientológia tanulásával és gyakorlásával töltötte, nem csoda hogy nehezen engedi el Szcientológia világképét. Még a könyvében is úgy analizálja a fiát hogy összehasonlítja a viselkedését, az L Ron Hubbard által leírt "mérgező" személyiségekéhez. A könyvből nyilvánvaló hogy számára nem a Szcientológia a probléma, hanem annak szervezete, a fiával az élen.

Amit Ron - meglepően - úgy tűnik nem tud, hogy a kiabálás, a mások elnyomása a szervezetben az valami amit Hubbard kezdett el. Hubbard szerint a legjobb módja hogy valakit "kiugrasszunk" a saját reaktív elméjéből és a jelenbe hozzuk az illetőt, az ha üvöltünk vele. A kiabálás eredményeként az egyén "összeszedi magát" és elkezd termelni.

 

Habár nem tudom hogy magyarul elérhető lesz-e a könyv, és magam már megrendeltem, és közzé fogok tenni bármilyen részletet, ami érdekes lehet a fenti listán kívül.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szcientologiaoszinten.blog.hu/api/trackback/id/tr308688462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása