Leah Remini - Bajcsináló, Túlélni Hollywood-ot és Szcientológiát
2015. november 06. írta: Garro Natániel

Leah Remini - Bajcsináló, Túlélni Hollywood-ot és Szcientológiát

avagy egy újabb bomba a Szcientológia fején

remini26f-5-web.jpg

Az Internet és a sajtó tele van Leah Remini színésznő hónapok óta beharangozott könyvének a "Bajcsináló - Túlélni Hollywood-ot és a Szcientológiát" megjelenésével. 

Az ABC amerikai TV csatorna egy exkluzív interjú keretében kérdezte Reminit a könyvről és a Szcientológiában eltöltött éveiről és a kiválásának körülményeiről. 

Amint az ismert, Leah Remininek  a Tom Cruise/ Katie Holmes esküvőjén történtek adták meg a végső lökést hogy otthagyja az Egyházat. A sztároktól hemzsegő esküvőn feltűnt Remini-nek hogy régi barátja Shelly Miscavige - David Miscavige felesége és asszisztense - nem volt jelen. Az olasz szókimondóságáról ismert színésznő kérdőre vonta David Miscavige-t felesége hollétéről, amikor is az egyház többszörös médiában való leégéséért felelős Tommy Davis aki akkor még az egyház szóvivője volt, ráförmedt Reminire hogy "Neked nincs meg a kib*szott rangod hogy ezt megkérdezd!"

Ezzel Tommy súlyosan alábecsülte az olasz vér büszkeségét és bosszúra való hajlamát. Amit válaszként a Szcientológia kapott Tommy lenéző szavaiért az egy világhírű és amerika-szerte szeretett szinésznő volt aki nyilvánosan szakított az egyházzal, és tucatnyi televíziós interjúban adott hangot kritikájának a Szcientológia vezetőségével és praktikáival kapcsolatban. 

Most pedig itt van a könyv is, amely elmondja Remini 30 évét a Szcientológiában, idejét a Sea Org- ban, az éveket amelyek a nyilvános - és hangos - szakításhoz vezettek és ahogyan családja és barátai megélték életének ezt a viharos szakaszát.

Néhány érdekes dolog a könyvből:

► Egy alkalommal a Flag- ben (az egyház floridai központja) auditálás alatt Remini elismerte hogy évekkel azelőtt ételt lopott a Flag étterméből amikor éhes volt. 

"Az auditorom megkérdezte hogy mit gondolok mennyivel tartozok az egyháznak hogy jóvátegyem a kárt amit az étel ellopásával okoztam húsz évvel ezelőtt. "Nem is tudom" - válaszoltam "Mennyibe került szósz és hamburger három hónapig a nyolcvanas években? "Nos"- válaszolt az auditor - "Csak kerekítsük fel 40 ezer dollárra, rendben?" (11,5 millió Ft)

Remini aki az étellopás idején kínlódó színész volt és aki most vagyonos asszonyként vallotta be a "bűnt" meg volt döbbenve hogy milyen arcátlan módon próbál az auditor pénzt kikényszeríteni tőle. De bele kellett egyeznie hogy ne kerüljön még több bajba.

Később Remini kiszámolta hogy úgy 2 millió dollárt költött Szcientológia szolgáltatásokra, és 3 milliót adott mint adományt.

► Miután Remini 1 millió dollárt adományozott az egyháznak, beengedték Tom Cruise "belső körébe". Remini szerint ebben a belső körben nincs benne John Travolta és Kristie Alley mert "Tom nem kedveli őket". Remini egy alkalommal egy összejövetelen vett részt Cruise házában Jade Picket Smith-el ( Will Smith felesége) amikor Tom Cruise bejelentette hogy ő bújócskát akar játszani.

"Először azt hittem hogy viccel" - írja Remini - De nem. Szó szerint azt akarta hogy egy rakás felnőtt bújócskázzon a kb.670 négyeztméteres házban és 2-3 hektáros telken"

Remini mondta Cruise-nek hogy magassarkú cipőt visel és így nem játszhat. Cruise erre a jól ismert mosolyával Remini vállára ütött mondva " Rendben, akkor te vagy a hunyó", és elszaladt elrejtőzni.

(Annyit tennénk hozzá, hogy ez a gyermekes viselkedés jellemző sztárokra akik elveszítették kapcsolatukat az objektív realitással, mint pl. Michael Jackson vagy Elvis Presley)

► Leah Remini míg részt vett Tom Cruise és Katie Holmes esküvőjén, több számára sokkoló megnyilvánulásnak volt tanúja a résztvevő csúcs-szcientológusok részéről, amikről - ahogyan az elvárt egy jó szcientológustól - "Tudomás Jelentést" (gyakorlatilag írott feljelentés) írt a Szcientológia megfelelő részlegének. Később meglepetten tudta meg hogy több szcientológus (köztük Katie Holmes) viszon róla írt feljelentést, és hogy szerintük nem csak hogy botrányosan viselkedett az esküvőn, de tönkre is tette azt. Emiatt Remini-nek szcientológia "újraoktatásban" kellett részt vennie, ami gyakorlatilag intenzív újratanulása szcientológia anyagoknak, és erőltetett gyónás hazugságvizsgálón (E-méter), és mindezekért 300 ezer dollárt kellett fizetnie, és bocsánatkérő levelet írnia Katie Holmes-nak.

Később amikor Katie Holmes elvált Tom Cruise-tól, Remini visszakövetelte (és végül is visszakapta) a pénzét.

Amikor Katie Holmes megtudta a sajtóból hogy milyen nehézségeken kellett átmennie Remini-nek részben a feljelentése miatt, nyilvános üzenetet küldött neki a médián keresztül:

"Megbántam hogy felkavartam Leah-t a múltban, és csakis a legjobbakat kívánom neki a jövőre"

 Mi biztosak vagyunk hogy Katie Holmes sok érdekes dolgot fog olvasni volt férjéről a könyvben, és remélhetőleg egy ponton a magyar kiadás is elérhető lesz.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szcientologiaoszinten.blog.hu/api/trackback/id/tr638055012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása