David Miscavige Apja Mindent Elmond
2016. március 17. írta: Garro Natániel

David Miscavige Apja Mindent Elmond

avagy az év Szcientológia könyve: Ron Miscavige : "Könyörtelen"

presentation1.jpg

Ron Miscavige, David Miscavige apja ahogyan ígérte, megírta emlékiratát ellentmondásos fiáról.

A "Könyörtelen: A Szcientológia, a Fiam David Miscavige és Én" c. könyvet a St. Martin`s Press adja ki Május 3.-án. A média szerint az emlékirat "az egyetlen könyv amely megvizsgálja a Szcientológia jelenlegi vezetőjének eredetét" és " letehetetlen beszámoló egy bennfentestől a Szcientológia belső életébe"

Ron Miscavige és családja 1971-ben tért át Szcientológiára, ami után néhány évig az angliai Saint Hill Manor-ban laktak, amely a Szcientológia brit főhadiszállása. Később visszatértek Pennsylvaniá-ba és David Miscavige csatlakozott a Sea Org-hoz - a Szcientológia vallásos rendjéhez- 16 éves korában.

Az idős Miscavige aki ma Wisconsinban él, később otthagyta a Szcientológiát.

Múlt évben egy exkluzív cikkben a Los Angeles Times jelentette hogy két privát detektív akik a Szcientológia Egyháznak dolgoztak 18 hónapon át kémkedtek Ron Miscavige után.

A privát detektívek egyikét Dwayne S. Powell-t Milwaukee-hoz közel tartóztatták le 2013-ban. A letartóztatáskor a kölcsönzött autójában hat pisztolyt, ezernyi töltényt és egy házi készítésű hangtompítót találtak. A rendőrségnek elmondta hogy a Szcientológia Egyház bérelte fel hogy Ron Miscavige után kémkedjen.

Az incidensről készült rendőrségi jelentés szerint az idős Miscavige és a felesége úgy hiszik hogy a megfigyelés hátterében David Miscavige áll. " Úgy gondolják hogy David Miscavige a Szcientológia Egyház feje figyelteti meg őket, mivel két évvel ezelőtt elhagyták az egyházat, és David tart attól hogy Ron beszélni fog a médiának az egyház belső működésének negatív aspektusairól és hogy David erőszakoskodik az egyház tagjaival."- írja a jelentés.

Az ügyvédjén keresztül David Miscavige tagadta hogy ő lett volna az apja ellen irányuló megfigyelés hátterében.

A Szcientológia néhány volt tagja kritizálta David Miscavige-t, akik állitják hogy erőszakos. A "Clear-ré Válni: Szcientológia , Hollywood és a Hit Börtöne" című könyvében Lawrence Wright írta hogy többen állítják hogy az egyházi vezető - aki tagadja a vádakat- fizikailag bántalmazta őket.

Ron Miscavige könyve nem az első amely kritikus a Szcientológiával szemben, és amelyet David Miscavige családtagja írt. 2013-ban Jenna Miscavige, David Miscavige unokahúga kiadta a " A Hiten Túl: Titkos Életem a Szcientológiában és a Félelmetes Szökésem"

Forrás: Los Angeles Times 17/03/2016 

http://www.latimes.com/local/california/la-me-scientology-private-eyes-20150409-story.html#page=1

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szcientologiaoszinten.blog.hu/api/trackback/id/tr138489122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása