L. Ron Hubbard Halálának Különös Esete 1.rész
2015. július 20. írta: Garro Natániel

L. Ron Hubbard Halálának Különös Esete 1.rész

avagy " Előjáték- Az Öreg az útban van"

l-ron1.jpg

 

1986 hosszú száműzetésben találta Hubbardot. A 80-as évek elején  elmenekült hogy elkerülje a letartóztatást vagy kihallgatást a "Hófehér" ügy kapcsán amely az amerikai történelemben elkövetett legnagyobb beszivárgási bűntett volt a US kormányhivatalok ellen, és amely miatt több Guardians Office (Az Egyház hírszerző részlege) operatív - köztük Hubbard felesége Mary-Sue - börtönbe került. 

Hubbard tehát száműzetésbe vonult, és csak egy maroknyi hű követő ismerte tartózkodási helyét. Köztük volt Pat és Anne Broeker akik Hubbard személyes gondozói voltak és David Miscavige aki magát tette az egyetlen kommunikációs vonallá Hubbard és a többi szcientológus között, és aki már eredményes tisztogatást folytatott az Egyház igazgatói között hogy átvehesse az irányítást Hubbard halála után.

Ezek a CMO-ban (Commodor Messenger Org) felnőtt, igazgatói posztot elért emberek mind Hubbard alatt tanulták a machiavellista "Trónok Harcá"-nak minden fogását, és habár fél kézzel az amerikai adóhivatal ellen küzdöttek, fél kézzel pedig a potenciális riválisokat gyűrték le,  abban a helyzetben találták magukat, hogy kezükben tartották Hubbard milliós vagyonának irányításának nagy részét...egy szépséghibával.

 A gyengélkedés, krónikus hasnyálmirígy-gyulladás és idős kor ellenére Hubbard még mindig élt, ezáltal Miscavige-t, és a többieket mint Terri Gamboa (Author Services Igazgató), Vicki Aznaran (akkori RTC COB), Lyman Spurlock (az RTC és a CST kiagyalója) és Norman Starkey-t (LRH Vagyon Megbízott) a bizonytalanság állapotában tartotta.          

Volt hatalmuk a milliók felett, de igazából nem volt.

Fontos még itt megemlíteni hogy mialatt a "külső világban" az Egyház csúcs igazgatói helyezkedtek, Pat Broeker és felesége Annie Broeker került a legközelebb az "Öreghez", hiszen vele éltek és személyes gondozói voltak.    A Hubbard és a Broekerek közötti mély bizalom jele hogy Hubbard őket nevezte meg utódainak, mint "Hűséges Tiszteket" (Loyal Officers), és hogy Pat Broeker-t nevezte meg végakaratának végrehajtójaként. Ha az 1983-ban írt végakarat maradt volna érvényben, akkor Pat Broeker lett volna a Hubbard vagyon kontrollálója.

Így jött el 1986 Januárja. Dr. Denk, aki akkor már két éve volt Hubbard orvosa, Terri Gamboa, Vicky Aznaran és David Miscavige két hetes szerencsejáték körútra indult Reno-ba, ezáltal tudatosan orvosi felügyelet nélkül hagyva Hubbardot. Míg az orvos kártyázik vagy rulettezik 400 mérföldnyire...Hubbard súlyos agyvérzést kap. Elég megdöbbentő módon azonban nem hívnak hozzá helyi orvost, vagy viszik kórházba, hanem megvárják hogy Dr. Denk több órás autóút után visszatérjen a birtokra. (Az agyvérzés utáni percek/ órák és az azokban kapott kezelés döntő a beteg túlélésében.)

Érdekes megjegyezni hogy tanúvallomások szerint David Miscavige kijelentette a kaszinó körút alatt hogy: " Az adóhivatal vádirata rövidesen megérkezik. Csak az menthet meg minket ha az Öregember meghal"

 folyt.köv. 2. rész→ "Eldobta a testét, vagy eldobta a teste?"

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szcientologiaoszinten.blog.hu/api/trackback/id/tr897631302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása