John Travolta válasza az HBO Going Clear dokumentumfilmjére
2015. április 08. írta: Garro Natániel

John Travolta válasza az HBO Going Clear dokumentumfilmjére

travolta-dancing-28apr14-01.jpg

A Tampa Bay Times telefonos interjúban kérdezte meg John Travoltát hogy látta-e már az HBO Going Clear dokumentumfilmjét.

Nem,”- válaszolta a Szombat Esti Láz és a Ponyvaregény sztárja- “és nem is nagyon érdekel.”

A Clear-ré válni filmet Alex Gibney rendezte és Lawrence Wright hasonló című könyvén alapul. A könyvben olvashatunk a Szcientológiában történő állítólagos visszaélésekről, köztük fizikai bántalmazásról és a tagok vallási feljegyzéseinek zsarolásra való használatáról.


Semmilyen olyan tapasztalatom nem volt mint amit a kritikusok állítólagosan megéltek, szóval már miért is beszélnék valamiről amit én magam nem tapasztaltam meg? Számomra ennek nem lenne értelme, és úgy gondolom Tom (Cruise) számára sem lenne.”

Travolta a “Going Clear” filmet olyan emberek termékének nevezte akik “csalódottak voltak az Egyházban megélt élményeikkel kapcsolatban” azonban “ az Egyház számomra csakis csodálatos volt.”
Annyira csodálatos élményeim voltak a Szcientológiában az elmúlt 40 évben hogy semmi mondanivalóm sincs egy dokumentumfilmről, amely akarattal ennyire negatív”
“Leküzdthetetlen nehézségeken segített át és (a Szcientológia) mindig is csodálatos volt számomra, így el sem tudom képzelni hogy támadnám

Ilyen nehéz idő volt Travolta számára amikor 2009-ben fia Jett  egy roham következtében meghalt mialatt a Bahamákon nyaralt a családdal.
Ó Istenem, nem lettem volna képes túlélni az Egyház segítsége nélkül” - mondja Travolta –“Igazán

A kétszeres Oscar-díj jelölt állítása szerint használta a Szcientológiát arra hogy segítsen másoknak nehéz helyzetben, és ez egy másik ok ami miatt nem fogja megnézni a “Going Clear”-t. “Sok embert segítettem át nehézségeken. Gyermekek és szeretetteik elvesztésén, betegségeken. Igazán nehéz helyzetekben haszáltam a technológiát hogy támogassak és segítsek másokat és mindig működött. Már miért is vennék akár csak tekintetbe is egy negativ szemléletet? Számomra ez bűn lenne"

A 61 éves Travolta akinek fő lakhelye Ocalában van gyakran látogatja a Szcientológia központját Clearwaterben hogy ott tanuljon. Heti öt napban teszi ezt, hacsak nem filmet készít valahol és túl messze van ahhoz hogy ingázzon.

forrás: Tampa Bay Times

Csak annyit szeretnék ehhez hozzátenni mély tisztelettel John, ha láttad volna, akkor tudnád hogy a film nem igazán támadja a "technológiát" vagy a hittételeket, hanem a szervezet illegális tevékenységeit. Az sem kérdéses hogy Te nyilvánvalóan az átlag szcientológustól (nem is említve egy Sea Org tagot) nagyon különböző bánásmódban vagy részesítve, és ha tényleg OT8 vagy, akkor ennek nyilvánvalónak kellene lennie számodra is.

"NÉZZ..."- L Ron Hubbard 

A bejegyzés trackback címe:

https://szcientologiaoszinten.blog.hu/api/trackback/id/tr157347450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása